Parama dėkojame




Tirkšliuose – IV kopūstienės virimo čempionatas ir suolelis Zitai Kelmickaitei atminti

kopustieneTirkšlių pušyno slėnyje vyko ketvirtasis Kopūstienės virimo čempionatas. Dėl skaniausiosios vardo susirungusios komandos išvirė kone 700 litrų įvairiausios kopūstienės. Renginio metu taip pat atidengtas suoliukas muzikologei, laidų kūrėjai ir vedėjai Zitai Kelmickaitei atminti. Vyko edukacijos, netrūko pramogų, muzikos.

Susirinkusiuosius sveikino, kopūstienės virėjams už išradingumą, šventės organizatoriams už vis daugiau bendruomenių ir žiūrovų suburiantį čempionatą dėkojo Mažeikių rajono savivaldybės merė Rūta Matulaitienė, kiti svečiai.

Kopūstienę virė 19 komandų ne tik iš Mažeikių rajono, bet ir Akmenės, Mosėdžio. Dėl skaniausiosios vardo čempionate varžėsi 17 komandų. Kiekviena stengėsi išvirti išskirtinę sriubą, pagardintą įvairiausiais, net slaptais, ingredientais. Ragautojai buvo viliojami spalvingais apdarais, originaliai papuoštais kiemeliais, įvairiomis vaišėmis ir linksma muzika.

Skaniausiąją kopūstienę rinko komisija, kuriai vadovauti patikėta Savivaldybės merei R. Maulaitienei. Čempionato nugalėtojais, pagrindinio prizo – Didžiojo samčio – laimėtojais tapo Tirkšlių bendruomenės jaunimas. Komisijos sprendimu skirtos 2 antrosios ir 2 trečiosios vietos. Antrąsias vietas pelnė Akmenės ukrainiečių namų ir Heideterjerų augintojų klubo (Bugenių medžiotojų būrelio), trečiąsias – Balėnų ir Pievenų bendruomenių komandos.

Organizatorių padėkos įteiktos ir komandoms, labiausiai atitinkančioms Zitos Kelmickaitės dvasią –„Akmeninei galvai“ iš Mosėdžio, Židikų bendruomenei ir jungtinei komandai „Kopūstīnės bārs“.

Iškilmingai pristatytas ketvirtasis Lietuvoje suoliukas Z. Kelmickaitei atminti. Jį atidengti padėjo akcijos „Prisėsk su Kelmickaite“ sumanytojas Edvardas Kubilius. Ši diena pasirinkta ne atsitiktinai – Z. Kelmickaitė praėjusiais metais lankėsi čempionate, filmavo LRT televizijos laidą „Ryto suktinis su Zita Kelmickaite“, pirmininkavo skaniausią kopūstienę rinkusiai komisijai, apdovanojo nugalėtojus. Suoliuką puošia lentelė su Z. Kelmickaitės pernai tirkšliškiams pasakyta fraze: „Jeigu tu nebūsi sykiu, tai tu ir niekada nebūsi tarp saviškių“.

Susirinkusiuosius linksmino Tirkšlių kultūros centro jaunieji atlikėjai, rajono ir svečių meno saviveiklos kolektyvai. Vyko „Kopūstienės prijuosčių“ paroda, įvairios edukacijos, loterija. Čempionato dalyviai ir žiūrovai jėgas išbandė Lietuvos kariuomenės ir jaunųjų šaulių organizuojamose rungtyse. Vyko kermošiaus mugė, netrūko įvairių atrakcijų, pramogų. Vakarą vainikavo Vytauto Šiškausko koncertas ir „Greentrials“ (Latvija) ekstremalus naktinis dviračių šou.

Birutės Šneideraitienės nuotr. Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode