Parama dėkojame




Mažeikiuose bus pastatyti du atminimo ženklai: kunigui ir architektams

Rugpjūčio 8 d. Iamzinimokomisijapirmą kartą posėdžiavusi naujai sudaryta Mažeikių rajono savivaldybės tarybos Žymių žmonių, istorinių datų ir įvykių įamžinimo komisija pritarė idėjoms įamžinti trijų Mažeikiuose dirbusių ir pėdsaką palikusių iškilių asmenų atminimą.

Žymių žmonių, istorinių datų ir įvykių įamžinimo komisijos, kuriai vadovauja Savivaldybės tarybos narė Vita Domarkienė, posėdyje dalyvavo Savivaldybės vicemerė Živilė Undraitienė, komisijos nariai, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Sandra Ramanauskienė.

Komisijos nariai svarstė ir pritarė dviems – Mažeikių Šv. Pranciškaus Asyžiečio parapijos ir Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centro – pasiūlymams. Artėjant pirmosioms Mažeikių bažnyčios 120-osioms metinėms, bus įrengta atminimo lenta ir pagerbtas šioje bažnyčioje dirbęs pirmasis kunigas Pranciškus Meškauskas. Taip pat atminimo ženklas bus pastatytas Mažeikių rajono želdynus projektavusiems architektams Alfonsui ir Rūtai Kiškiams, kurių įgyvendinti kraštovaizdžio ir želdinių projektai puošia ne tik Mažeikius, bet ir ne vieną Lietuvos bei Latvijos objektą. Architektas A. Kiškis 2005 m. (po mirties) apdovanotas Lietuvos kraštovaizdžio architektų sąjungos įsteigtu žymeniu Už nuopelnus Lietuvos kraštovaizdžio architektūrai“.

Planuojama, kad kunigą įamžinanti memorialinė atminimo lenta bus įrengta šalia pirmajai bažnyčiai atminti skirtos koplyčios Bažnyčios g., o architektus – Sodų skvere. Jos bus įtrauktos į regiono turistinį maršrutą „Pasivaikščiojimas su istorinėmis asmenybėmis“.

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode