Parama dėkojame




amerikNorvegijos princesė Martha Louise (Marta Luisė) 2024 metų rugpjūčio 31 dieną ištekės už šamanu prisistatančio Dureko Verretto (Diureko Vereto), trečiadienį pranešė pora. 

Martha Louise yra vyriausia Norvegijos karaliaus Haraldo V ir karalienės Sonjos (Sonios) duktė.

51 metų princesės santykiai su populiariu Holivudo dvasiniu guru D. Verrettu sukėlė bangų šioje Skandinavijos šalyje. Dėl savo taikomų alternatyviosios medicinos metodų ir pareiškimų D. Verrettas ne kartą buvo pavadintas šarlatanu.

Vestuvės vyks Geirangerio miestelyje, ant to paties pavadinimo fjordo kranto, įtraukto į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą Pietvakarių Norvegijoje.

„Esame nepaprastai laimingi galėdami švęsti savo meilę gražiose Geirangerio apylinkėse“, – sakoma poros pareiškime.

Martha Louise ir D. Verrettas apie savo sužadėtuves paskelbė 2022-ųjų birželį, gavę karaliaus Haraldo V, kuris 1968 metais taip pat vedė nekilmingą Sonją, palaiminimą.

Trečiadienį atskirame pareiškime karalius, karalienė ir kronprincas Haakonas (Hokonas) pasveikino porą ir teigė, kad jie „džiaugiasi galėdami priimti Dureką Verrettą į šeimą“.

Afroamerikietis, save vadinantis „šeštos kartos šamanu“, per daugelį metų sukėlė bangų Norvegijoje. Tarp jo pasekėjų yra aktoriai Gwyneth Paltrow (Gvinet Paltrou) ir Antonio Banderasas (Antonijus Banderasas).

„Šarlatanas, šundaktaris“

Be kita ko, jis teigė, kad vėžys yra žmogaus pasirinkimas, ir rekomendavo pratimus, skirtus ankstesnių lytinių partnerių paliktiems „įspaudams“ moterų makštyse pašalinti.

Be to, savo interneto svetainėje jis už 222 JAV dolerius (207 eurus) pardavinėja dvasią neva „optimizuojančius“ medalionus ir teigia, kad vienas tokių padėjo jam įveikti COVID-19.

„Jis yra apgavikas, šarlatanas ir šundaktaris“, – pernai rašė apžvalgininkas ir humoristas Dagfinnas Nordbo (Dagfinas Nordbas).

Nors D. Verrettas pripažino, kad jo įsitikinimai kai kam gali kelti nerimą, jis teigia, kad yra rasizmo auka.

Ketvirtoji paveldėjimo eilėje esanti Martha Louise, išsiskyrusi trijų dukterų motina, taip pat yra alternatyviosios terapijos gerbėja, teigia galinti kalbėtis su angelais, apie tai rašo savo knygose ir kalba kursuose.

2022 metų lapkritį ji atsisakė karališkųjų pareigų, kad galėtų visą dėmesį skirti savo alternatyviosios medicinos verslui su D. Verrettu.

Ji išsaugojo savo titulą, tačiau sutiko jo nenaudoti savo komercinėje veikloje.

Anksčiau ji buvo ištekėjusi už norvegų rašytojo Ari Behno (Ario Beno), kuris nusižudė 2019 metais, praėjus trejiems metams po skyrybų.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode