Marcinkevičius




Šventų Kalėdų belaukiant

  Mažeikių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Viekšnių filiale gruodžio 10 d. pristatyta Dr. A. Biržiškos sveikatos namų Psichikos centro lankytojų trečioji paroda. Su minėto būrelio lankytojais dirba ir užsiėmimus veda socialinė darbuotoja Alma Lileikienė. Visiems būrelio lankytojams ši veikla yra tikras atradimas. Tai galimybė lankyti užsiėmimus, susirasti bendraminčių, praplėsti turimas žinias bei įgūdžius, įgyti naujų.

      Būrelio lankytojai renkasi kiekvieną šeštadienį, jei prireikia, ir dažniau. Vadovei padedant, draugiškai pasitardami paskęsta kūrybiniuose ieškojimuose. Nors užsiėmimo metu visi savo mintis išreiškia naudodamiesi ta pačia atlikimo technika, tačiau darbai skiriasi tiek charakteriu, tiek spalvingumu, įdėtu nuoširdumu ir savitu išradingumu. Labai malonu žvelgiant į tos pačios tematikos darbus išvysti įdėtą juose savito kūrybiškumo indėlį.

Parodai pateikta penkių autorių: Jurgitos, Indrės, Reginos, Zuzanos ir Vaclovo, apie 60 darbelių. Tai dovanos, suvenyrinės dėžutės, lipdiniai iš modelino, keletas mezginių, dekoruotų vazonų, rėmeliai nuotraukoms, puošti naudojant įvairias technikas, keletas kalėdinių papuošimų iš modelino ir makaronų.

      Centro lankytojai mėgsta pasidaryti pertraukėles ir pakeliauti, nors ir į netolimas, bet gyvenimą paįvairinančias keliones. Praėjusią vasarą keliavo į Naisius. Ten aplankė muziejus, žirgyną. Šią vasarą lankėsi Snieginos Chriščinavičienės kūrybos galerijoje „Sniegenos giesmė akmenėliui“, kur apžiūrėjo unikalius smėliu, žeme, akmenėliu tapytus paveikslus. Aplankė Kamanų rezervato centrą. Akmenės muziejuje susipažino su drugelių ekspozicija. Pabuvojo Akmenės pušyne, Ramybės slėnyje, esančiame prie Padvarėlių kaimo. Rugsėjo mėnesį savo darbelius eksponavo Ventos bibliotekoje (Akmenės rajonas). Tuo pačiu išvykimu pabuvojo Ventos regioninio parko lankytojų centre. Įdomiausias ekskursijų akimirkas įamžino nuotraukose, kurias pateikė parodai pačių sukurtuose rėmeliuose.

           

Sniegina CHRIŠČINAVIČIENĖ

Viekšnių filialo bibliotekininkė

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode