Marcinkevičius




Korpusiniai baldai: sprendimas funkcionaliai svetainei

 

Būsto įrengimas neretai reikalauja ne tik laiko ar pastangų, bet ir kūrybiškumo. Pagrindiniu siekiu šiandien tampa stilingų, jaukių, o svarbiausia – funkcionalių namų vizijos išpildymas. Be to, daugelis nori atnaujinti jau pasenusį, nebemadingą interjerą, siekdami paversti jį praktiškesniu ir patrauklesniu. Pirmoji erdvė, kuriai paprastai skiriamas dėmesys – svetainė. Čia funkcionalūs korpusiniai baldai vis dažniau pakeičia seno modelio sekcijas. Pasakojame plačiau, kuo šio tipo baldai tokie išskirtiniai ir kaip juos pritaikyti savo poreikiams.

 

 

Funkcionalumo ir dizaino harmonija – įmanoma

Šiuolaikinis svetainės interjeras remiasi labai paprasta kintamumo koncepcija. Svarbiausiais kriterijais kuriant jį tampa baldų pritaikomumas, praktiškumas, daugiafunkciškumas ir galimybė keisti visą dizainą pagal savo poreikius. Korpusiniai baldai svetainei suteikia ne tik modernumo, bet ir dinamiškumo. Jie ypatingai mėgstami mažų gyvenamųjų erdvių savininkų, kuriems svarbiausia – taupyti vietą, o prireikus pakeisti ne tik dizainą, bet ir baldo funkciją.

Svetainės erdvė daugeliui yra ne tik vieta, kurioje galima atsipalaiduoti, pailsėti grįžus po darbų. Čia taip pat priimami svečiai, o prireikus ir paruošiama vieta jiems miegoti. Funkcionalūs korpusiniai baldai šiuo atveju tampa optimaliu sprendimu besistengiantiems suderinti skirtingus poreikius ir sukurti tokius namus, kuriuose kiekvienas jaustųsi laukiamas. Praktiškai pritaikomas ir dinamiškumu pasižymintis baldų dizainas lengvai nukonkuruoja įprastas seno modelio sekcijas. Jos vis dažniau laikomos „atgyvena“, neatitinkančia pagrindinių būsto dizaino kriterijų.

Ką ir kodėl verta rinktis?

Atnaujinant svetainę labai svarbu žinoti, ką norima pasiekti – pavyzdžiui, ar praplėsti erdvę, ar sukurti modernesnę atmosferą, ar atnaujinti senus baldus, ar tiesiog suteikti patalpai daugiau šiuolaikiškumo. Kiekvieno žmogaus poreikiai skirtingi, namai – taip pat, tad ir baldai visiems vienodi netinka. Pasakojame, ką būtų galima rinktis, atsižvelgiant į baldo privalumus ir pritaikymą.

• Transformuojamieji kavos staliukai

Šio tipo funkcionalūs korpusiniai baldai yra ypač paklausūs. Vienas staliukas gali atlikti kelias skirtingas funkcijas. Pavyzdžiui, jį galima pasididinti, o paslėpti stalčiukai puikiai tinka mažiau naudojamiems daiktams saugoti. Vieną akimirką buvęs mažu baldu keliems kavos puodeliams laikyti, jis akimirksniu gali tapti stilingu valgomojo stalu ar patogia darbo vieta vaikams bei suaugusiesiems. Taigi, vienu metu šio tipo baldai gali tikti skirtingiems poreikiams.

• Sieninės korpusinės lentynos

Tai – baldas, suteikiantis visiškos laisvės kūrybai. Skirtingi lentynų dydžiai leidžia konstruoti individualią kompoziciją, dėlioti originalios formos stelažus. Atviros, uždaros, pailgos vertikaliai ar horizontaliai lentynos, spalvos, varijuojančios nuo ryškių iki monochrominių – čia įmanoma viskas. Naudojant tokį baldą galima susikurti ir jaukią, patogią darbo vietą svetainės kampe. Šiandien šios patalpos funkcionalumas – tai galimybė pritaikyti ją ne tik laisvalaikiui, bet ir darbui.

• Spintelės ir komodos

Korpusinio tipo komodos gali tapti geriausiu pasirinkimu tiems, kurių namuose vis dar stovi seni ir jau pabodusio dizaino, nefunkcionalūs baldai. Atviromis ir uždaromis lentynomis papildytos komodos gali būti naudojamos kaip sandėliavimui skirtas baldas. Be to, jos puikiai papildo patį kambarį. Atviros lentynos tinka kambarinėms gėlėms, knygoms ir žurnalams laikyti, o uždaros – paslėpti tiems daiktams, kurių neprivalo matyti svečiai.

Pasirinkus korpusinius baldus, būsto šeimininkams suteikiamas dar vienas privalumas – baldų ilgaamžiškumas. Taip yra ne tik dėl atidžiai parinktų gamybos medžiagų. Korpusinių baldų ilgaamžiškumą šiandien lemia ir galimybė keisti jų dizainą. Dažnai atnaujinant interjerą keičiami ir baldai. Funkcionalūs korpusiniai baldai paverčia šią užduotį ypač paprasta. Užtenka juos perdėlioti, pakeisti formą, ir jau galima džiaugtis nauja jų išvaizda, vientisu dizainu. Šiuolaikiška, modernu, funkcionalu ir paprasta – tai korpusiniai baldai, leidžiantys viską keisti taip, kaip norisi Jums.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode