Parama dėkojame




Penki penktadienio patarimai

policijaziematavpkGruodį gerokai padaugėja reikalų, renginių, susitikimų, o kur dar kelis kartus išaugęs pirkinių poreikis! Kyla nerimas, kad visko padaryti nesugebėsime. nuvargina. Tampame išsiblaškę. Šiandien dar ir penktadienis, diena, kai įvyksta daugiausia nesklandumų keliuose. Pamėginkime tai įveikti:

  1. Žinoma, kad spūstyse judama lėčiau, todėl miestuose, kur yra transporto spūstys, apsišarvuokite kantrybe! O užmiestyje nemėginkite atsigriebti, nes viršytas leistinas ar nepasirinktas saugus važiavimo greitis yra pagrindinė nelaimių keliuose priežastis. 56 proc. žmonių dėl to šiais metais žuvo keliuose.
  1. Vairuotojai, būkite dėmesingi pėstiesiems! Jie nukenčia, kai juos partrenkia automobiliai, bet dažnai nelaimės įvyksta ir dėl to, kad patys pėstieji dažnai nedėvi apsaugos priemonių, neleistinoje vietoje kerta gatvę. Šiais metais 169 eismo įvykius sukėlė pėstieji, bet 280 kartų pėsčiųjų perėjose juos partrenkė transporto priemonės: 18 žuvo, 455 sužeisti.
  1. Pėstieji, pasistenkite ir patys būti matomi. Iš namų į tamsią gatvę neženkite nė žingsnio be atšvaitų arba apsivilkite ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Neturite? Pasiimkite šviečiantį žibintą.
  1. Prisiminkite, kad gruodis – vienas iš mėnesių, kai susidūrimų su laukiniais gyvūnais įvyksta daugiausia. Tokių susidūrimų kasmet daugėja ir per mėnesį jų įvyksta daugiau kaip 650. Būtų liūdna, jei pakeliui į namus, pas artimuosius, užmiestyje ar miškingoje vietovėje pakliūtumėt į bėdą, o jeigu naktį? Stebėkite kelio ženklus ir nerizikuokite.
  1. Nuo gruodžio 25 dienos visoje šalyje savo prižiūrimose teritorijose pareigūnai net ir vietinės reikšmės keliuose rimtai nusiteikę padėti eismo dalyviams teisingai elgtis ir nedaryti neapgalvotų sprendimų – teks „papūsti“ į vairuotojų blaivumui nustatyti skirtą prietaisą. Švęskite atsakingai ir jokie policijos patarimai Jums nebus reikalingi.

Skubėjimas ir neatidumas – didžiausi priešai keliuose ir už vairo, o griežčiausiai baudžiama už tą pažeidimą, kurio galėjo ir nebūti.

Rezultatus skaičiuosime Naujųjų metų sausį!

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode