Sprogimas

Keltu į smiltynę – su e.bilieto kortele

smiltyneVasario 2 dieną Klaipėdoje pristatyta nauja paslauga – persikėlimas keltu su Klaipėdos e.bilieto kortele. Projektą realizavo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas“ kartu su AB „Smiltynės perkėla“.

Lietuvoje tai – unikalus projektas. Viena atsiskaitymo forma sujungtas sausumos ir vandens transportas, esantis skirtingame, nacionaliniame ir municipaliniame, pavaldume. Bendromis jėgomis teko išspręsti nemažai techninių iššūkių, kad abi sistemos galėtų „susikalbėti“, suderinti tarpusavio atsiskaitymo, bilietų kontrolės klausimus. 

Testiniu režimu paslauga pradėjo veikti jau pernai, tačiau patogus vartotojui jos veikimo režimas nugludintas tik dabar. Kelto keleiviams papildomai mokėti už galimybę atsiskaityti e.bilieto kortele nereikės. Bilieto kaina tiek perkant „smiltynės perkėlos“ kasose, tiek žymint e.bilieto kortelę prie skaitytuvo, vienoda – 1,30 Eur. Senojoje perkėloje varteliai į keltą  apipavidalinti informaciniais ženklais, rodančiais e.bilieto žymėjimo būdą. Žymėti galima ir šiemet išleistą Klaipėdiečio kortelę, jei ji naudojama kaip e.bilietas.

Šį pavasarį pradėsiančiame kursuoti Danės upe vandens autobuse taip pat bus galima už kelionę atsiskaityti įprasta e.bilieto kortele. Taip sausumos ir vandens viešąjį transportą  sujungiantis bendras atsiskaitymo būdas pabrėžia, jog gyvename ir patogiai judame tokioje aplinkoje, kur sausuma susitinka su vandeniu.

VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas”, AB „Smiltynės perkėla“

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode