Sprogimas

Šerkšnėnuose – tradicinė popietė „Iš širdies į širdį“

Lapkričio 10-ąją į Šerkšnėnų kultūros centrą rinkosi seniūnijos senjorai, neįgalieji ir juos auginantys ar globojantys. Čia 21-ąjį kartą vyko tradicinė popietė „Iš širdies į širdį“.

Šią šventės sumanytojų Šerkšnėnų seniūno a. a. Alfonso Šakausko ir Šerkšnėnų kultūros centro direktorės a. a. Birutės Bučiuvienės tradiciją tęsia renginio iniciatoriai ir rengėjai – Šerkšnėnų seniūnijos kolektyvas, siekdami sukviesti visus senjorus pasibūti jaukioje ir šiltoje atmosferoje.

 

Ant stalų sutūpę gerumo angeliukai laukė senjorų, neįgaliųjų, svečių, kad kartu su jais į kiekvieno namus pareitų šiluma, pagarba. Dvasingumo šventę palaiminęs Tirkšlių Kristaus Karaliaus parapijos klebonas kan. Petras Smilgys linkėjo tvirtybės, veržlumo, sveikatos.

„Čia susirinko širdys, kurios turi ir gali duoti – dalintis iš širdies į širdį“, – linkėdama laimės, bendrystės kalbėjo Plinkšių globos namų direktorė Birutė Vaičkienė. Kartu perduodama globos namų gyventojų sukurtą paveikslą. Beje, Plinkšių globos namų gyventojų darbai pirmą kartą dienos šviesą išvydo būtent Šerkšnėnų kultūros centre.

Popietės dalyvius pasiekė ir Seimo nario Valiaus Ąžuolo sveikinimai ir linkėjimai, kuriuos atvežė Seimo nario padėjėja Reda Šiaulienė. Laimės linkėjo ir vietiniai, ir kiti svečiai.

„Mielieji mūsų senjorai, tegul Jūsų širdys prisipildo gerumo, vilties ir tikėjimo, tegul kiekviena diena dovanoja akimirkų, dėl kurių norisi šypsotis, tegul lydi stipri sveikata ir noras gyvenime dar daug ką nuveikti. Būkite stiprūs, sveiki, energingi ir ištvermingi. Tiems, kurie atvykote į šventę, liks dar vienas gražus prisiminimas, dar viena diena, kai galėjote sutikti senus pažįstamus, gal buvusius kolegas ar šiaip su kaimynais pabendrauti“, šiltų žodžių negailėjo Šerkšnėnų seniūnijos seniūnė Alina Čekienė.

Tradiciškai šios šventės metu pagerbiami gimtuvininkai, sulaukę 80, 85, 90 ir daugiau metų. Šiemet jų – 27. Šventės nepraleido vyriausias seniūnijos gyventojas – 94-erių Jonas Baublys, nuo kurio veido visą laiką nedingo šypsena.

Šventės svečiai kartu su atlikėjais traukė dainas, sukosi šokio ritmu. O jų atvyko nemažai – estradinė grupė V.I.V.A. su Nijole Giedraitiene iš Telšių, Viekšnių kultūros centro modernaus folkloro grupė „Vo tap ta - ta“. Savo dainomis linksmino ir vietiniai – Modestos ir Gintaro duetas, Gediminas Kontvainis iš Žemalės.

Jaukumo, linksmumo suteikė linksma ir jautri kultūrinė programa, gausus vaišių stalas – tai Birutės Liseckienės, Audronės Jučinskienės, Aldonos Kaminskienės, Vilmos Vanagienės, Rūtos Narmontienės, Dainoros Barkuvienės, Justinos Beniušienės, Elytės Stancevičienės, Eleonoros Ismailovos nuopelnas. Renginiui dirigavo Monika Kontvainienė ir Audronė Jučinskienė.

„Šventė šiemet vyko Šerkšnėnų kultūros centre, nes dveji pandeminiai metai kažkiek įtakojo senjorų aktyvumą – žmonės tapo atsargesni, kiti dėl sveikatos problemų, treti patapę naujais senjorais dar neprisijungė prie šios gražios tradicijos. Įvertinę visus šiuos veiksnius, nusprendėme šventę organizuoti Šerkšnėnuose dėl galimo mažesnio dalyvių skaičiaus. Manome, kad šventė pavyko, nes organizatoriai įdėjo daug pastangų, nuoširdumo ir atsidavimo, kad šventė būtų sklandi. Nors dalyvių susirinko mažiau, tačiau mažesnėje salėje, mūsų buvo daug. Tikimės, kad kitais metais vėl galėsime sugrįžti į Žemalę ir tęsti ilgametę tradiciją“, – pažymėdama, kad visi norintys buvo atvežti į šventę ir parvežti namo, kalbėjo seniūnė.

Popietė „Iš širdies į širdį“ tik patvirtino, kad kuo brandesnis žmogaus amžius, tuo labiau norisi ne dovanų, o nuoširdžios bendrystės. Spartėjant gyvenimo verpetui, vis rečiau stabtelime apdovanoti vienas kitą šiltu žvilgsniu, geru žodžiu. Rudenį, kai gamta stokoja šilumos, jos netrūko Šerkšnėnuose.

Šventės organizavimui finansavimas gautas pagal 2022 m. nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 m veiksmų plano 1.1.6 priemonėms „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Projektą įgyvendino Šekšnėnų seniūnijos bendruomenės centro pirmininkė Rūta Narmontienė.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode