Sprogimas

Parama investicijoms padės stiprinti pozicijas ir ūkininkaujantiems nenašiose žemėse

nenasJau kovo – balandžio mėnesiais šalies ūkininkai vėl galės teikti paraiškas pasinaudoti parama ir investuoti į savo žemės ūkio valdas. Žemės ūkio ministerija, atnaujindama paramos teikimo taisykles, ne tik keičia fiksuotuosius įkainius, skatina kreiptis lengvatinių paskolų, bet ir didina paramos intensyvumą ūkininkaujantiems mažiau palankiose tam vietovėse.

Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos srities ,,Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ įgyvendinimo taisyklėse numatoma, kad Europos Sąjungos paramą ketinama teikti investicinės paramos (negrąžintinos subsidijos) ir lengvatinės paskolos formomis. Paramos lėšų biudžetas – 61 550 tūkst. Eur.

Nauja tai, kad paramos intensyvumą norima padidinti 20 proc. punktų pareiškėjams, ūkininkaujantiems mažiau palankiose ūkininkauti vietovėse arba vietovėse, kuriose esama gamtinių ar kitų specifinių kliūčių. Jie turėtų užsiimti gyvulininkyste, sodininkystė, uogininkyste, daržininkyste arba augalininkyste.

Tuo atveju, jei pateiktoje paraiškoje prašoma suteikti lengvatinę paskolą, didžiausia paramos suma pareiškėjui ir susijusiems asmenims, sutuoktiniams 2014–2023 metų laikotarpiui atitinkamai didinama iki 1 100 tūkst. Eur ir 1 500 tūkst. Eur.

Tie pareiškėjai, kurių paraiškoms finansuoti nepakaks investicinei paramai (negrąžintinai subsidijai) skirtų lėšų arba kurios nesurinks mažiausio privalomo atrankos balų skaičiaus, galės atsisakyti investicinės paramos ir, jei lėšų užteks, gauti lengvatinę paskolą.

Taisyklėse atlikti ir tinkamumo sąlygų gauti paramą, tinkamų bei netinkamų finansuoti išlaidų kategorijų patikslinimai, taip pat atnaujinti fiksuotieji įkainiai, kurie taikomi naujų pieno ūkio fermų ir plokščiadugnių grūdų saugojimo bokštų statyboms.

Visus Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 metų programos priemonės „Investicijos į materialųjį turtą“ veiklos srities ,,Parama investicijoms į žemės ūkio valdas“ įgyvendinimo taisyklėse numatytus pakeitimus galite rasti čia.

ŽŪM nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode